Voorwaarden voor een lening

Een lening afsluiten is nog niet zomaar gedaan. Dit zul je al wel weten als je dit al eens eerder hebt gedaan, want een geldverstrekker let op een groot aantal zaken. Zo wordt er bijvoorbeeld op leeftijd gelet en is niet 18 jaar het minimum, maar vaak is dit 21 jaar. Er geldt ook een maximale leeftijd, want mensen boven de 65 jaar zullen doorgaans toch hun lening aanvraag afgekeurd zien worden. Daarnaast is er natuurlijk de BKR toetsing, wat er voor veel mensen toch voor zorgt dat de lening die zij voor ogen hadden niet doorgaat en zij ofwel genoegen moeten nemen met een lagere lening of zelfs gewoon met helemaal geen lening.

Geld lenen met een uitkering

Als je een uitkering hebt zal het heel lastig worden om een lening te kunnen afsluiten, waarschijnlijk zelfs onmogelijk. Een uitkering is natuurlijk maar minimaal en geldverstrekkers hebben het er dan ook niet op als iemand die een uitkering heeft een lening aanvraag indient. Uiteraard wil het AFM ook niet dat dit gebeurt, want dit zou wel eens voor problemen op financieel gebied kunnen gaan zorgen voor degene die de lening aangaat.

Zelfstandigen en studenten moeite met geld lenen

Ook zelfstandigen en studenten zijn over het algemeen een doelgroep die moeite hebben een lening te vinden. Tenminste, een geldverstrekker die hen een lening wilt verschaffen. Een zelfstandige heeft vaak een instabiel inkomen en dit vormt dus een risico. Voor studenten geldt vaak gewoon simpelweg dat ze te weinig inkomen hebben en daarom dus niet geschikt zijn om geld aan uit te lenen. De voorwaarden die een geldverstrekker heeft zijn allemaal na te lezen op de websites van deze geldverstrekkers, dus je doet er slim aan deze eerst te lezen, want dit kan je moeite besparen als hieruit blijkt dat je toch niet in aanmerking voor een lening komt.

De ene voorwaarden zijn de andere niet. Heb je een lening, maar tref je een geldverstrekker die een zelfde lening met betere voorwaarden verstrekt, dan kun je je lening oversluiten om hiervan gebruik te maken. Houd echter rekening met kosten voor het oversluiten van de lening.