Particulier geld lenen

Geld lenen hoeft niet altijd per definitie bij geldverstrekkers plaats te vinden. In plaats daarvan kun je er namelijk ook voor kiezen om particulier geld te gaan lenen. Je leent in zo’n geval dus niet van een instantie of van een bank, maar gewoon van een particulier persoon. Hier zitten zowel voordelen als ook nadelen aan. Wat een voordeel van particulier geld lenen is is het feit dat je samen met de persoon waarvan je het geld gaat lenen de afspraken kunt opzetten voor de lening. Deze kunnen dus geheel naar jullie eigen smaak worden ingevuld. Uiteraard dienen de afspraken allemaal vast te worden gelegd in een geldige overeenkomst, zodat beide partijen de verplichting hebben om de afspraken ook daadwerkelijk na te leven.

Een nadeel van particulier geld lenen is natuurlijk dat de persoon bij wie je geld gaat lenen niet bij het AFM is aangesloten. Het AFM is de toezichthoudende instantie op alle financiële zaken en dus ook op leningen. Het belang van een goede overeenkomst opstellen is hierdoor dus nog belangrijker. Het voordeel van particulier geld lenen is wel dat geld lenen met BKR geen belemmering meer vormt.

Verwacht geen wonderen van particulier geld lenen

Hoe je het ook went of keert, degene die jou geld wilt gaan lenen zal ook gewoon geld willen gaan verdienen aan de lening. Hij of zij zal dus ook gewoon rente willen zien en dat betekent dan ook dat particulier geld lenen niet per se goedkoper hoeft te zijn dan wanneer je geld leent bij een erkende instantie. Het lijkt ons ook dat je liever geld leent bij een erkende instantie, want naast het feit dat zij bevoegd zijn om leningen te verstrekken kun je ook altijd met vragen en dergelijke bij hen terecht en kun je advies op maat verwachten. Dat is in het geval van geld lenen vaak toch wel erg gewenst.

Particulier geld lenen bij intimi

Iemand uit je sociale omgeving is misschien ook wel bereid om je geld te lenen. Aan de ene kant een voordeel, want de kans is groot dat je weinig tot niets aan rente hoeft te betalen, maar aan de andere kant moet je hier toch wel heel erg mee oppassen. Geld kan namelijk makkelijk tussen mensen in gaan staan en dat heb je er waarschijnlijk toch niet voor over. Denk dus goed na voordat je particulier geld wilt gaan lenen. Wellicht is het een betere optie voor een erkende geldverstrekker te kiezen.