Overlijdensrisicoverzekering bij lening afsluiten

Het kan voorkomen dat je verplicht wordt om bij je lening ook een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. De combinatie van een lening en een overlijdensrisicoverzekering klinkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd, maar dat valt eigenlijk wel mee. Met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bij een lening betaal je natuurlijk premie voor de verzekering. Mocht je nou tijdens de looptijd van de lening komen te overlijden, dan is de overlijdensrisicoverzekering daar om de schuld die daardoor ontstaat op te vangen. Zeker bij leningen die meerdere jaren duren is het natuurlijk niet zo vreemd dat er op deze wijze wat zekerheid ingebouwd wordt.

Overlijdensrisicoverzekering zelfs al bij minilening

Als je een minilening wilt gaan afsluiten via Minilening.nl zijn hier ook al kosten gereserveerd voor de overlijdensrisicoverzekering. Dit zijn natuurlijk minimale kosten, want de lening duurt slechts 21 dagen. Misschien dat je het juist hierdoor grote onzin vindt om dan ook nog geld te moeten gaan betalen voor een overlijdensrisicoverzekering, maar zo is het dus wel. De kosten zijn overigens amper noemenswaardig, want met een paar euro ben je hiervoor wel klaar. Niet bij elke minilening is het overigens verplicht een overlijdensrisicoverzekering te gaan afsluiten.

Overlijdensrisicoverzekering ook bij hypotheek

Ga je geld lenen middels een hypotheek, dan is een overlijdensrisicoverzekering bijzonder handig om af te sluiten. Het principe is natuurlijk precies hetzelfde als bij een andere lening, want zonder overlijdensrisicoverzekering en bij overlijden tijdens de looptijd blijft de schuld achter. Als dan bijvoorbeeld je partner de kosten van de hypotheek niet meer kan betalen zal deze de woning noodgedwongen moeten verkopen. Dankzij de uitkering van een overlijdensrisicoverzekering bij overlijden kan dit dus worden voorkomen. Het bedrag dat je verzekeren wilt kun je in zo’n geval zelf bepalen. De premie zal hier uiteraard mee in verhouding staan.