Kosten van een verhuizing

Verhuizen kost vaak een hele hoop geld, zelf als je besluit het zelf te doen. Denk maar eens aan de kosten van de benzine wanneer je op en neer rijdt. Of het kopen van verhuisdozen als je die nog niet had. Als je verhuist naar een grachtenpand in Amsterdam, dan is het vaak niet mogelijk om je auto voor de deur te laten staan omdat het dan het verkeer blokkeert. Er zal dan een speciale vergunning aangevraagd moeten worden zodat de straat afgezet kan worden. En natuurlijk is deze vergunning niet goedkoop. In dit artikel vertel ik over een aantal kosten waar mee je te maken krijgt bij het verhuizen en geef ik tips over de financiering van de verhuizing, 

Zelf verhuizen

Wanneer je besluit om zelf te verhuizen bespaar je een hoop geld. Vaak is het inhuren van een verhuisbedrijf een stuk duurder, omdat het personeel ook betaald moet worden. Als je niet zo een grote auto hebt, dan zou je vaker op en neer moeten rijden wat uiteindelijk een hoop benzine kost. Door een steekwagen of een verhuiscontainer te huren, kan je besparen op benzine kosten. 

Verhuisbedrijf inhuren

Het kan ook zo zijn dat je niet in aanmerking komt voor het huren van een huiscontainer of dat je liever hebt dat je hulp krijgt bij het verhuizen. Dan is het mogelijk om een verhuisbedrijf in te huren die je daar mee helpt. De gemiddelde prijs voor een verhuizing binnen 30 kilometer via een verhuisbedrijf kan rond de €700,- liggen. Vaak komen er nog meer kosten bij zoals het in- en uitpakken van de spullen, verhuislift huren en tijdelijke opslag. Door een verhuisbedrijf in te huren ben je er in ieder geval van verzekerd dat de verhuizing vlekkeloos verloopt. 

Geld sparen of lenen?

Zoals eerder aangegeven, kost een verhuizing veel geld zeker als het een onverwachte verhuizing is. Bij een geplande verhuizing is er van tevoren vaak al geld gespaard. Maar bij een onverwachte verhuizing niet. Het is dan mogelijk om geld te lenen bij de bank of een instantie om de verhuizing te bekostigen. Let op! Geld lenen kost geld.