Hoeveel kan ik lenen?

De enige manier om erachter te komen hoeveel je kunt lenen is door een aanvraag voor een lening te doen. Soms kun je bij een geldverstrekker middels een rekentool zelf al aangeven wat je salaris is, wat je vaste lasten zijn en wat je wilt gaan lenen, waarop dan de rekentool aangeeft of dit mogelijk is. Middels een lening aanvraag zal een geldverstrekker contact met je zoeken om het een en ander met je door te nemen. Daarbij zal dan onder andere worden aangegeven of je in aanmerking komt voor het bedrag dat je in eerste instantie wilde lenen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal er vaak een ander aanbod worden gedaan wat wel verantwoord is om te doen. Ga je daar niet mee akkoord, dan ben je verder uiteraard ook niet verplicht om geld te gaan lenen.

Lenen bij A-Krediet.

Als het om geld lenen gaat, dan is A-Krediet een goede keuze wanneer je verantwoord geld wilt lenen. De geldverstrekker helpt al ruim 11 jaar mensen met een lening voor verschillende leendoelen. Je kunt altijd een beroep doen op persoonlijk advies om te bepalen wat een slimme lening is. En wat het ideale te lenen bedrag hierbij moet zijn. Online geld lenen was nog nooit zo makkelijk en goedkoop. Je kunt al lenen met 4% rente. Net als met alles zijn er voorstanders als tegenstanders van dergelijke bedrijven. Daarom raden wij altijd aan om eerst meerdere beoordelingen en ervaringen van andere mensen te lezen. Een goede plek om eventuele A-Krediet klachten en beoordelingen te lezen is de website van Nederland Review.

Geldverstrekkers aan regels gebonden

Je zou misschien denken dat geldverstrekkers zelf mogen bepalen aan wie ze wel en geen geld verstrekken, maar dat is niet helemaal waar. Natuurlijk maken ze wel zelf de beslissing, maar ze hebben zich hierbij wel volledig te houden aan de voorwaarden van het AFM. Doen ze dit namelijk niet, dan lopen ze het risico op niet alleen een torenhoge boete, maar uiteindelijk ook om een AFM-vergunning kwijt te raken. Een geldverstrekker wilt dus zoveel mogelijk mensen helpen waar het op geld lenen aankomt, maar alles zal wel volledig volgens de regels van het AFM verlopen. Dit is maar goed ook, want anders zouden er ook gewoon leningen kunnen worden verstrekt aan mensen die hier eigenlijk totaal niet voor in aanmerking zouden mogen komen. Die mensen worden dan onnodig in de problemen gebracht en het AFM is er dus om erop toe te zien dat onder andere dit dus niet gebeurt.