Geld lenen met BKR

Een BKR codering vormt meer dan eens een struikelblok als men geld wilt gaan lenen. Logisch ook, want een BKR codering loop je niet zomaar op. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je een BKR codering oploopt, maar feit is wel dat het altijd te maken heeft met het niet (op tijd) terugbetalen van je lening. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste lening aanvragen op grond van een BKR codering van de aanvrager worden afgekeurd. Dat maakt geld lenen met BKR soms een lastige kwestie. Het meest vervelende van een BKR codering is dat deze voor een tijd van 5 jaar zichtbaar blijft voor geldverstrekkers die een BKR toetsing doen op het moment dat je een lening aanvraag indient. Dit kan dus zelfs jaren na dato nog negatieve gevolgen hebben. Toch wordt een BKR codering door veel geldverstrekkers wel in perspectief gezien en dat houdt dus ook in dat een BKR codering niet direct funest hoeft te zijn voor het verkrijgen van een lening. Wel wordt geld lenen er flink door bemoeilijkt.

Mogelijkheden voor geld lenen met BKR

Het meest eenvoudige als je geld wilt lenen met BKR is het afsluiten van een minilening. Hierbij gelden namelijk de minst strenge eisen en dat houdt dus in dat deze lening het makkelijkst te verkrijgen is. Groot nadeel van deze manier van geld lenen met BKR is uiteraard het maximum bedrag wat aan deze lening gekoppeld is. Voor veel mensen zal dit niet genoeg zijn, maar indien je snel geld nodig hebt en het niet veel hoeft te zijn kan deze lening wel bijzonder goed van pas komen. Alhoewel een BKR toetsing bij een minilening vaak achterwege blijft moet je jezelf vooraf nog niet rijk rekenen, want ook geldverstrekkers van de minilening hebben zo hun methoden om te bekijken of ze je geschikt vinden. Zo wordt onder andere nadrukkelijk gekeken naar het inkomen van de aanvrager.

BKR codering zelf opvragen

Veel mensen hebben eigenlijk geen flauw idee of ze een BKR codering hebben of dat deze bijvoorbeeld al is vervallen. Gegevens van het BKR zijn inzichtelijk, maar hiervoor moet je dan wel een kleine betaling doen. Door naar www.bkr.nl te gaan kun je informatie vinden over het opvragen van een eventuele BKR codering, waardoor je direct kunt zien hoe je ervoor staat. Uiteraard zul je dit ook horen op het moment dat je gewoon een lening aanvraag bij een geldverstrekker doet en je om een BKR codering wordt afgewezen. Je bent dan ook direct op de hoogte en in dat geval heb je geen geld hoeven te betalen om aan de gegevens te komen. Je kunt dus ook gewoon een aanvraag voor een lening doen en dan merk je of je een BKR codering hebt en of geld lenen met BKR dan eventueel lukt of niet. Met een minilening hoef je hier dus in elk geval geen problemen mee te ervaren.