Debitcard

Iedereen is wel bekend met de creditcard, maar bij veel mensen zal de debitcard toch enigszins vreemd in de oren klinken. Toch is dit ook een hele populaire vorm van geld lenen, al kan deze natuurlijk niet op tegen de creditcard. Het principe van de creditcard is wel bekend. Je kunt zaken kopen die pas later bij je in rekening worden gebracht. Een debitcard werkt precies andersom, want het het werkt als het ware als een prepaid belkaart voor je telefoon. Je moet bij dit principe eerst beltegoed hebben om te kunnen bellen. Zo werkt het bij de debitcard ook. Je moet eerst geld op de kaart zetten om er vervolgens betalingen mee te kunnen verrichten.

Debitcard kent hoge rente

Geld lenen met een debitcard is duur. Stel dat je bijvoorbeeld voor 100 euro op je debitcard wilt zetten, dan kun je ervan uit gaan dat je toch wel 120 euro moet betalen, wat in dit geval zou neerkomen op een rentepercentage van 20%. Dit is slechts een voorbeeld en het hoeft dus niet per definitie te betekenen dat er ook echt een dergelijk rentepercentage zal gelden bij een geldverstrekker, maar het kan wel. In elk geval ligt de rente stukken hoger dan bij leningen als het doorlopend krediet. We kennen het hoge rentepercentage ook wel van de creditcard, maar hier heb je ook de mogelijkheid kosteloos af te lossen binnen een bepaalde tijd. Bij een debitcard betaal je vooraf, dus weet je in elk geval altijd wat de kosten zijn voor het gebruik van je kaart.

Debitcard vaak gunstige voorwaarden voor acceptatie

Een debitcard is voor veel mensen te verkrijgen en dat betekent dat ook een BKR toetsing vaak geen roet in het eten hoeft te gooien. Een debitcard is voor geldverstrekkers namelijk een zeer veilige manier om geld te verstrekken. Omdat je al vooraf betalen moet weet een geldverstrekker al dat je de betaling kunt doen. Doe je geen betaling, dan heb je dus ook geen geld op je debitcard staan. Vandaar dat hier veel mogelijkheden liggen. Een lening afsluiten en geld lenen met een debitcard is dus wel een hele dure manier van geld lenen. Op leningengeld.nl vindt je ook voor de debitcard mogelijkheden, namelijk met de service van Payogo.