Creditcard

Wie denkt dat een creditcard aanvragen zo gebeurd is heeft het mis. Tenminste, het aanvragen is wel zo gebeurd, maar de acceptatie voor de kaart niet. Er wordt namelijk zeer streng beoordeeld. Er wordt bij je aanvraag zeer goed gekeken naar je inkomen en ook de constantheid van je inkomen. Stel dat je bijvoorbeeld een zelfstandig ondernemer bent, dan wordt er verwacht dat je minimaal een jaar zelfstandig bent en dat je daarnaast dus ook nog voldoende verdient om in aanmerking voor een creditcard te komen. Een aanvraag voor een debitcard wordt stukken minder streng beoordeeld.

Verschillende soorten creditcards

Als je een creditcard wilt aanvragen kun je kiezen uit een flink arsenaal uit deze kaarten. De meesten lijken veel op elkaar, maar het is altijd belangrijk om de voorwaarden van een bepaalde creditcard even door te lezen. Hier staat bijvoorbeeld welke regeling er wordt getroffen voor het terugbetalen van betalingen die middels de creditcard zijn verricht. Doorgaans verschilt dit niet, maar kijk bijvoorbeeld ook naar de kosten die het terugbetalen met zich mee brengt. Ook de limiet kan per creditcard verschillen, dus als je een maximale bestedingslimiet wilt hebben kun je creditcards dus even gaan vergelijken.

Borg voor creditcard

Het kan goed zijn dat je qua inkomsten in de ogen van de creditcardverstrekker net niet genoeg verdient om in aanmerking voor een creditcard te komen. Dit hoeft echt nog niet direct het einde te betekenen, want alsnog kun je een creditcard krijgen, alleen nu zal dit dan moeten gebeuren door middel van een borg. Dit houdt in dat er iemand garant voor je staat en dat diegene in het geval jij je betalingen niet kunt voldoen deze persoon het voor jou zal doen. Zo is er dus altijd de zekerheid dat de creditcardverstrekker haar geld terug zal gaan krijgen. Natuurlijk moet je dan nog wel iemand zien te vinden die dit voor je wilt doen. Hier gaat hier namelijk wel om geld lenen en veel mensen zullen zich dan ook hoogstwaarschijnlijk niet bereid zien de borg voor je te zijn.