BKR toetsing verplicht?

Een geldverstrekker dient altijd de gegevens van de persoon die de aanvraag voor een lening heeft gedaan te controleren. Een BKR toetsing is verplicht, maar er zijn ook diverse geldverstrekkers die minileningen verstrekken die dit niet doen. Nu moet je niet denken dat ze helemaal niks doen om gegevens te controleren, maar zij doen het dan in elk geval niet volgens een BKR toetsing. Een mogelijkheid die er bijvoorbeeld is is het intern checken van een persoon die een aanvraag voor een lening heeft gedaan volgens een eigen protocol. Uiteraard wil een geldverstrekker zichzelf goed beschermen en dus zal een dergelijke kredietcheck wel altijd worden gedaan.

Hoe streng is een geldverstrekker bij een BKR toetsing?

Een geldverstrekker geeft aan de uitkomst van een BKR toetsing vaak toch haar eigen interpretatie. Zo hoeft een BKR codering absoluut niet te betekenen dat er geen geld geleend kan worden, maar het betekent wel dat er vaak in zo’n geval in mindere mate geld kan worden geleend. Dit hangt af van de ernst van de BKR codering die je hebt, want zoals je misschien al weet zijn er diverse gradaties. Hoe minder erg de BKR codering is, hoe groter de kans is dat je gewoon een lening kunt krijgen. Een geldverstrekker zal je hier uiteraard over informeren en de mogelijkheden met je gaan doornemen.

Laat een geldverstrekker de BKR toetsing doen

Stel dat je geld wilt lenen, maar wat je je afvraagt is of een eventuele BKR codering die je hebt roet in het eten kan gooien. Er zijn in dat geval 2 opties waar je uit kunt kiezen. De eerste optie is dat je zelf bij het BKR aanklopt en daar een aanvraag doet voor je eventuele BKR codering. Het BKR rekent hier een vergoeding van zo’n 5 euro voor. Vervolgens weet je dan of je een BKR codering hebt en welke dit is. Maar eigenlijk schiet je met deze informatie niet zo heel veel op, want alsnog kun je een lening aanvraag doen om te kijken wat er mogelijk is qua geld lenen. Veel gemakkelijker is het dan ook om direct je aanvraag voor een lening in te dienen, aangezien een geldverstrekker toch de BKR toetsing gaat uitvoeren. Je komt er dan dus ook snel genoeg achter of je een BKR codering hebt of niet en het heeft je op deze manier ook nog eens geen geld gekost aan het BKR. Via leningengeld.nl kun je snel je lening aanvraag bij de beste geldverstrekkers voltooien.