Autolening

Waarvoor een autolening wordt afgesloten hoeven we uiteraard niet uit te gaan leggen. Een autolening wordt ook wel een autofinanciering genoemd, maar dat komt natuurlijk op hetzelfde neer. Doorgaans wordt een autolening afgesloten voor een aantal jaren. Natuurlijk hangt dit af van de kosten van de auto en ook wat je maandelijks aan kosten wilt maken om af te lossen. Als je iedere maand veel geld kunt missen kun je ook sneller je autolening hebben afgelost. Dit is natuurlijk wel zo fijn. Een autolening wordt vrijwel altijd afgesloten als een persoonlijke lening. De reden hiervoor is heel simpel, want de kosten van de auto zijn bekend en dus moet je een exact bedrag lenen. Hiervoor leent de persoonlijke lening zich prima. Geld lenen voor een auto kan overigens ook via een doorlopend krediet, maar dit is toch niet de meest gebruikelijke manier om dit te doen.

Autolening of toch beter sparen voor je auto?

Het is logisch dat sparen voor een auto altijd beter is dan geld lenen voor een auto. Hoe belangrijk is een auto voor je dat je er geld voor moet gaan lenen. Misschien is het bijvoorbeeld verstandiger om naar een goedkope auto op zoek te gaan indien je niet direct over het kapitaal beschikt om een nieuwe auto te kopen. Tweedehands auto’s zijn er in alle prijscategorieën en dus ongetwijfeld ook in de prijscategorie die jij je kunt veroorloven. Dit is financieel gezien natuurlijk gunstiger dan wanneer je geld gaat lenen.

Wat kost een autolening?

Een autolening is af te sluiten voor een rentepercentage dat zo rond de 5% zit. Dit is in elk geval bij de geldverstrekkers hier het geval. Soms kan een auto ook direct worden gefinancierd via de autodealer waar je deze aanschaft. Het is dan natuurlijk even afwachten wat je betaalt, maar deze kosten kunnen wel eens voordeliger voor je uitpakken. Bij autofinancieringen via de dealer wordt je vaak gelokt met kortingen en dergelijke, maar daar moet je echt doorheen kijken. Dit kan namelijk zeer misleidend werken. Hier op leningengeld.nl vindt je goedkope geldverstrekkers, zodat een goedkope autolening afsluiten prima mogelijk is.